Sådan åbner du dit eget cateringfirma
Drømmer du om at komme i gang med at drive dit eget cateringfirma, er det bare med at springe ud i det. Der er kun en måde at finde ud af, om det er noget for dig, og om det kan lade sig gøre.
At drive et cateringfirma er i bund og grund som at drive alle mulige andre former for forretninger. Der er ikke meget, der er anderledes.
Find et industrikøkken
Når du selv skal lave maden, skal du have de rette rammer til at kunne klare den opgave. Du skal blandt andet have et industrikøkken, hvor du kan tilberede maden.
Hvis du ikke har råd til at købe dit eget sted, kan du måske leje et billigt lokale. Find en ledig restaurant med et allerede indrettet køkken, som du kan overtage og bruge. Det er en af de nemmeste måder at komme i gang, og der står mange restauranter ledige rundt omkring i landet, som du kan undersøge, om er noget værd for dig.
Skaf de rette biler
Hvis du laver catering, skal du også kunne levere mad ud til kunden. Derfor er det en god idé at kigge efter de retter biler til formålet. Du skal også finde ud af, hvor mange biler du får brug for.
Læs mere om vægtafgift her, og overvej evt. at lease bilerne, nu hvor der er tale om erhversbiler. Det kan der være en god idé i at gøre.
Skaf dine første kunder via mund til mund
Når du har udstyret i orden og teamet på plads, er det jo bare med at skaffe dine første opgaver, så du kan komme i gang med at tjene nogle penge.
Du kan evt. starte i dit eget netværk og sprede ordet om, at du har lavet et cateringfirma, der kan levere mad til alle begivenheder.
Lav en hjemmeside, en Facebook side og hvad du nu ellers kan få sat op, så du kan gøre reklame for, at dit firma nu eksisterer og er klar til at tage imod kunder. Nye firmaer har ofte også en god mulighed for at komme en tur i lokalsprøjten, så det er måske også en mulighed for dig.