Kan en varmepumpe blive installeret i køkkenet?

Ja, du kan godt få installeret en varmepumpe i dit køkken. Det vil dog være bedst, hvis der er tale om et køkken-alrum, da en varmepumpe luft til luft typisk vil have bedst af at stå i et af husets store, åbne rum. Er der tale om et lille køkken, er det ikke ideelt.

Du kan med fordel selv læse en af de mange varmepumpe test på nettet, hvor du i detaljer kan få forklaret, hvordan en varmepumpe virker, hvad du skal være opmærksom på, og hvad der eventuelt vil være det bedste sted for dig at placere din varmepumpe. Der er mange forskellige muligheder, og der er ikke kun en vej, der er den rette at gå, når det gælder om at placere en varmepumpe korrekt.

Hvad koster en ny varmepumpe?

Hvis du vælger at købe en af de billige varmepumper på markedet, kan det sagtens lade sig gøre at få sådan en for under 10.000 kroner. Der er mange billige modeller, der ikke koster mere end det, så du skal ikke være bange for, at du skal investere hele din pensionsopsparing for at få installeret sådan en.

Det er klart, at varmepumper også nemt kan koste meget mere end det. Du kan nemt finde varmepumper til op imod 50.000 kroner eller derover. Det kommer meget an på, hvilken type varmepumpe der er tale om, hvor luft til vand varmepumper typisk vil være væsentligt dyrere end luft til luft.

Hvem kan installere den?

Der er mange forskellige firmaer, der kan installere en varmepumpe. Skal du eksempelvis have en luft til vand varmepumpe, er det typisk en VVS’er, du skal have fat i.

I mange tilfælde vil det være muligt at få en fra det firma, hvor du vælger at købe din varmepumpe, til at installere den for dig. Nogle gange kan du være så heldig, at det er med i prisen, når du køber din varmepumpe, men andre gange kan der også være tale om, at du skal betale et mindre gebyr for at få den installeret.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Da der ikke bare findes en enkelt type varmepumpe, kommer det meget an på, hvilke ønsker du har. Der er ikke en varmepumpe, der bare fungerer til alle typer boliger eller situationer. Så du skal finde ud af, hvad du har af ønsker til din varmepumpe, og om den bl.a. skal kobles på vand, så du kan varme vandet op i rørene også, eller om det bare skal være en luft til luft varmepumpe.

Her kan det være en rigtig god idé at tage en snak med fagkyndig, der kan guide og forklare dig til det helt rette valg.

Kan en varmepumpe blive installeret i køkkenet?
Kan en varmepumpe blive installeret i køkkenet?

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.