Fix haven til havefesten

Fix haven til havefesten
Fix haven til havefesten

Når solen skinner, begynder haven at kalde. Blomsterne springer ud og grøntsager og frugter venter bare på at blive høstet. Det kan være helt svært at blive siddende inden for i sin mørke stue, når haven lokker. Og hvorfor skulle man også det! En have er det perfekte sted til at samle dem, man holder af, og forkæle dem med en lækker middag. Men først skal haven og huset måske have en omgang!

Start med det presserende

Buske skal trimmes, græsset skal slås, måske skal der også tilføjes planter hist og her for at give haven et friskt look, og havemøblerne skal rengøres. Men først og fremmest bør de basale ting være i orden. De fleste tagsten skal for eksempel skiftes en gang i mellem for at undgå lækage, og for at de ikke bliver gamle og slidte at se på. Det kan for mange føles som en dyr investering, men samtidig er det også noget, de fleste bliver super glade for. Tager man de rigtige valg med henhold til tagsten, bliver det også en løsning, der fungerer på lang sigt. Her skal man både tage stilling til materiale og udseende, så resultatet bliver så optimalt som muligt, og man således bliver glad for det i lang tid.

Hertil skal der yderligere tages højde for hvilken type tagpap og tagrende, man vil have. Tagrenden skal naturligvis passe til tagsten og til huset og haven, og det er derfor vigtigt, at man overvejer nøje, hvordan udseendet skal være. I forhold til tagpap er det essentielt, at man går efter høj kvalitet, for ellers risikerer man at skulle skifte det ud efter noget tid, hvilket er en dyr affære.

Nyt tag eller tagservice på det gamle?

Det kan virke som en for stor og dyr mundfuld at få hele taget skiftet, og derfor tyer mange til at få taget renset, repareret eller algebehandlet, alt efter behov. For relativt nye tag kan det også være den rigtige løsning, men generelt undergår tage stor slitage, da de jo skærmer og beskytter resten af huset for vind og vejr. Det er altså værd at overveje en ekstra gang, om ikke det er tid til fornyelse. Særligt relevant er det jo, hvis taget begynder at se medtaget ud, og man netop ønsker at vise hus og have frem for gæster.

Vælger du den fulde renovering og dermed får skiftet taget, kan du udnytte lejligheden til at tænke langsigtet – når nu stilladset er oppe at stå, og du har betalt for arbejderne, kan du lige så godt få inkorporeret nogle af de tilføjelser, du længe har ønsket. Her kunne der eksempelvis overvejes, om der skal et tagvindue eller to til, eller om tiden er inde til at få installeret solcelleanlæg på taget. Disse er begge funktioner, der vil give merværdi til dig og din husstand. Så selvom det kan virke dyrt i beslutningens øjeblik, er det værd at overveje om ikke, det over længere tid vil give mere glæde og større besparelse på sigt.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.