7 tips til at spare penge på madbudgettet

7 tips til at spare penge på madbudgettet
7 tips til at spare penge på madbudgettet

Hvis du gerne vil have dine penge til at række længere, så du ikke skal en tur til Pengeland for at få dig et lån i ny og næ, kan det være en rigtig god idé at gøre brug af disse syv tips, så du kan få mere for dine penge hver måned.

1 – Hold øje med skarpe tilbud

Først og fremmest kan det være smart at holde øje med de gode tilbud, der kommer hver eneste uge i tilbudsaviserne.

Her er der ofte mulighed for at spare mange procent på mange forskellige råvarer og produkter, og det kan være en kæmpe fordel at handle ind efter tilbud.

Der kan være rigtig mange procenter at spare fra uge til uge, så det er meget vigtigt for dit madbudget at købe ind efter de bedste tilbud.

2 – Undgå at lave impulskøb når du handler

Dernæst er det smart at øve dig i ikke at købe impulskøb, når du handler ind. Lad være med at handle ind, når du er mest sulten, da det tit er her, du bruger de dumme penge på tomme kalorier.

Har du fået dig et samlelån, og er dit budget meget stramt i forvejen, bliver det altså ikke nemmere at få et madbuget til at holde, hvis du skal krydre det med impulskøb ved kassen.

3 – Kig efter nedsatte vare tæt på udløbsdato

Så er det også smart at kigge efter råvarer, der er tæt på udløbsdatoen. Her bliver priserne nemlig ofte sat ned, og så kan du spare relativt mange penge på blandt andet køb af kød eller frostvarer.

Mangler du kød til aftensmaden i dag, kan du lige så godt tage en pakke kød, der er sat ned med 33% på grund af udløb i dag eller i morgen, når du nu alligevel skal hjem og bruge den i dag.

4 – Køb ind i store mængder og få mængderabat

Du kan også ofte få en stor fordel af at købe ind i større mængder af gangen. Når der er et rigtig godt tilbud på noget, du bruger jævnligt, er det faktisk bedre at købe mange ind af dem her og nu, så du har til det næste lange stykke tid.

På den måde skal du ikke tilbage i næste uge og købe samme produkt ind for den almindelige pris. Det er et godt trick til at spare penge på dine indkøbsture. Og er det noget, du bruge regelmæssigt, ved du jo, at du nok skal få det brugt eller spist.

5 – Benyt dig af din fryser

Så skal du benytte dig af din fryser. Frys rester ned, lav store portioner så du har til flere dage og så videre.

Der er desværre alt for mange mennesker, der ikke udnytter denne mulighed, selvom de måske endda har en fryser derhjemme.

6 – Køb discountmærker

Og så kan du med fordel gå efter at købe fødevarer af discountmærker. Det kan være Budget, Vores eller X-tra, alt afhængig hvor du handler ind.

Her kan der være mange penge at spare sammenlignet med ”mærkevarerne” af samme produkter.

7 – Undgå madspild

Og så bør du undgå madspild. Lad være med at lave for store portioner, hvor du er nødt til at smide en tredjedel ud, fordi du har lavet for meget.

Afvej dine måltider, så de passer nøjagtigt til, hvad du og din familie kan spise, så I ikke spilder maden. Så kan I få jeres fødevarer til at holde længere.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.