3 tips til at spise godt som studerende

3 tips til at spise godt som studerende
3 tips til at spise godt som studerende

Er du studerende, og er du træt af ikke at spise de mest spændende måltider, når du er på et SU budget, har vi her et par tips til, hvad du kan gøre for at peppe din mad lidt op i løbet af en måned.

Det bedste vil naturligvis være, hvis du har mulighed for at finde et ekstra job, så du kan øge din indtægt og dermed få flere penge mellem hænderne til at købe mere og bedre mad for pengene. At tage et kviklån for at spise bedre er nok ikke den bedste løsning, men hvis du ikke har mulighed for at øge din indtægt, må vi tage udgangspunkt i et SU budget. Derfor er disse tips målrettet til netop den situation.

Køb ind på tilbud

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at købe mad ind, når der er tilbud. Det kan virke omstændigt at skulle sidde at kigge i tilbudsaviserne uge efter uge for at holde øje med, hvornår der er tilbud på det ene eller det andet.

Men der kan være en mening med galskaben. For du kan faktisk ende med at spare rigtig mange penge, hvis du sørger for at handle madvarer ind, når der er tilbud på dem.

Nogle gange kan du spare op imod 40-50% på udvalgte produkter, hvilket kan løbe op i mange penge i løbet af en måneds tid.

Lav store portioner af gangen

Du kan også få dine penge til at række længere ved at lave store portioner af gangen. Det kan virke halvdyrt at købe ind til at lave 10 portioner på en gang, men når du så samler udgifterne og deler dem op i 10, bliver prisen pr. måltid ikke særlig meget.

På den måde har du altså mulighed for at handle ind til og lave nogle virkeligt lækre retter, som du herefter kan dele op i mindre portioner og fryse ned. Det kræver naturligvis, at du har adgang til en fryser med god plads, hvis dette tip skal kunne følges.

Ønsk dig gavekort til café og restaurantbesøg

Savner du at komme mere ud at spise, og har du ikke lige penge til at gå på café eller restaurant så tit, kan det være oplagt at ønske dig gavekort til sådanne oplevelser i fødselsdagsgave eller til jul.

Hvis du har en sød familie, kan du måske være heldig at få op imod en håndfuld gavekort til disse oplevelser, og så har du jo lige pludselig mulighed for at give dig selv 5-10 ekstra café- eller restaurantbesøg i løbet af et år. Det er jo ikke dårligt.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.