3 gode råd til at lave den perfekte julemiddag
Skal du i år stå for at lave julemaden, og har du ikke prøvet det før, kan det være, du er lidt nervøs for, hvordan det hele kommer til at gå.
Men bare rolig. Hvis du bare følger vores enkle tips her, skal det nok komme til at gå helt fint.
Lav en plan for dagen
Først kan det være en god idé at lave en udførlig tidsplan for dagen. Hvornår skal anden i ovnen, hvornår skal der laves sauce, hvornår skal der hakkes mandler og så videre.
Hvis du har det hele skrevet ned i et stramt tidsskema, bliver det også meget nemmere for dig at tage en ting af gangen og dermed holde hovdet koldt og nå det hele i løbet af dagen.
Spørg om hjælp hvis du har brug for det
Selvom ungerne måsker har travlt med at se afslutningen på Jul på Vesterbro, eller hvad der nu ellers kører i fjernsynet, skal du ikke være bange for at spørge familien eller en af gæsterne om hjælp, hvis du får brug for det på et tidspunkt.
Mange holder sig væk fra køkkenet, fordi de er bange for at gå i vejen for dig, der står for maden. Men det betyder ikke, at de ikke meget gerne lige vil give en hånd med, hvis du har brug for det. Så vær ikke bange for a spørge om hjælp, hvis du på et tidspunkt er røget lidt bagud i forhold til planen.
Lav ikke mere end du kan overskue
Og så er det en rigtig god idé ikke at lave mere, end du kan overskue. Hvis du ikke kan overskue at lave både and og flæskesteg, så træk en streg i sandet og lav kun den ene ting.
Har du aldrig prøvet at lave brunede kartofler før, så øv dig på det før selve dagen, så du ikke skal stå og prøve at smelte og brune sukker for første gang på selve juleaften. Det er lige til at få stress over, og du kan meget hurtigt komme til at lave fejl, hvis du ikke spiller sikkert.